Желязодефицитната анемия е една от най-често срещаните видове анемии сред населението в България. Това е състояние, при което нивата на хемоглобина в кръвта са намалени поради липса на достатъчно желязо. Този вид анемия се наблюдава както при възрастни, така и при деца.

 

Имено високият ръст на желязодефицитна анемия при подрастващите е повод да се обърне по-сериозно внимание към превенция и лечение на този проблем. Заемат се лекарите от детска гастроентерология към ДКЦ „Св. Марина“  гр.Варна. През април 2022г. те провеждат сериозно медицинско наблюдение, като прилагат Floradix Билково-плодов еликсир с желязо за деца на фирма Salus в лечението на групи деца с анемия и гастроентерологични заболявания. Заключението от това проучване гласи, че профилактиката и лечението на желязодефицитните състояния, включително леките форми на желязодефицитна анемия значително се подобряват след редовен прием на Floradix Билково-плодов еликсир с желязо за деца.

Защо да изберем Floradix с желязо за деца? 

Floradix Билковo-плодов еликсир с ЖЕЛЯЗО за ДЕЦА се препоръчва при:

  • при повишена нужда от желязо;
  • за периода на развитие на малките деца, пубертета;
  • при небалансирано хранене;
  • при деца занимаващи се активно със спорт;
  • при отпадналост, умора, липса на тонус.

Уникалното на този продукт е съчетаването на плодови сокове с билкови извлеци, които стимулират храносмилането и така гарантират максималното усвояване на три валентния, железен глюконат. Еликсирът е без консерванти и оцветители, напълно подходящ за деца и възрастни с непоносимост към глутен. Има приятен плодов вкус, подсладен е със сироп от агаве.

Ако смятате, че вие или детето ви има симптоми на недостиг на желязо, посъветвайте се с лекар. Самостоятелното поставяне на диагноза не е препоръчително. Повечето форми на железен дефицит могат да бъдат лекувани сравнително лесно чрез богата на желязо диета или добавки с желязо, ако са препоръчани от лекар.