Философия на продуктите

Жизненост и „прераждане“ на тялото и ума – еликсирите на Salus са хранителни добавки с висока усвояемост, добра помосимост и бързи резултати. Специфично за продуктите на Salus е комбинирането на витамини и минерали с плодови и зеленчукови сокове и лечебни растения за максимален синергичен ефект. Елексирите Salus са в помощ за превенция и укрепване на здравето.

Формулите

Билково-плодовите еликсири Floradix на компанията Salus са хранителни добавки с висока усвоимост, леснопоносими, ефективни и с приятен плодов вкус. Floradix еликсирите са течни формули, създадени за подпомагане функциите на тялото с характерни отличителни черти:

  • течна форма – улеснява усвояването на веществата, не натоварва стомаха;
  • активни вещества – хранителни добавки с фармацевтично качество и чистота на съставките. Активните вещества са в необходимите количества за да защитят търсеният благоприятен ефект от тях.
  • билкови извлеци – водни билкови извлеци за подсилване на храносмилането. Основен стълб във философията на еликсирит Floradix е грижата за храносмилането. Проблемите с усвояването на храна/напитки добавки могат да превентират желания благоприятен ефект на приеманите такива;
  • концентрати на плодови сокове – източник на витамини, стимулират храносмилането. Плодовите киселини подпомагат усвояването на много от активните вещества. Много от плодовете са грижливо селектирани за да допринесат за общия положителен ефект на конкретния еликсир. Концентратите на плодови сокове, правят добавките лесни за прием със сладък, плодов вкус;
  • синергичен ефект – грижливо подбрани съставки, всяка от които с благоприятно въздействие върху орган, система и/или функциа в организма. Комбинирани така,че дават дълготраен ефект и да подсилват взаимно действието си. Фармацевтично качество на продукта и чистота и биоактивност на натурален продукт;
  • продукти БЕЗ – като принцип, течните еликсири Floradix са без консерванти и алкохол. Всички са подходящи за вегетарианци, някои от тях и за вегани. Компанията Salus Haus НЕ използва при производството на своите продукти животински източници ако животното би пострадало за тази цел.

Суровините

Суровините използвани в Salus Haus са с най-високо качество. Разработени са системи за контрол и мониторинг на суровините. Компанията разполага със собствени лаболатории. Salus използва за своите продукти билки предимно от биологично производство и/или събирани диворастящи такива. Голяма част от тях се произвеждат на собствени полета. Salus Hause подкрепя устойчивото земеделие и влага само висококачествени суровини в продуктите си.

Въпреки органичния произход, собственото отглеждане на растения и събираните диворастящи билки, всички те минават лаболаторен анализ на входа на производствения процес.

Фармацевтично качество

Хранителните добавки на Salus = фармацевтично качество + биоактивност на натурален продукт Внедрен GmP стандарт. Продукти с доказана ефективност в близо 100 годишната история на компанията.

Билките и плодовете

Вложените към течните еликсири Floradix билки и плодове са основата на философията на Salus Haus. Те тръгват от конкретния проблем, обединяват билките и веществата, които имат благоприятно въздействие и използват силата на натуралния продукт.
Билковите извлеци са селектирани за да се грижат на първо място за доброто храносмилане и здравето на храносмилателната система за да бъдат максимално усвоени активните вещества в продукта.
Плодовите сокове, освен, че дават приятен плодов вкус на добавките са важна част от ефективността на продукта. Плодовите киселини спомагат усвояването на активните вещества и стимулират храносмилането.
Иползваните плодове и растения в различните еликсири Floradix са грижливо селектирани и внимателно комбинирани за всеки конкретен продукт, в който се влагат. Те имат своя смисъл в общия оздравителен ефект на хранителната добавка.

Ефективност и поносимост

Билково-плодовите еликсири Floradix са с висока ефективност и добра поносимост.
Качествени съставки, течна форма, растителни компоненти и прецизно създадени формули гарантират добри резултати при редовен прием на Floradix еликсирите.
Floradix Билкова Кръв е най-продаваният продукт на компанията (немския + международния пазар). Желязна добавка в комбинация с червени плодове и билкови извлеци. Високоусвоимо желязо в оптимална доза. Философията на еликсирите на Salus на практика доказва своята ефективност с един от най-претенциозните за външен прием и усвояване от организма елемент – желязото. Изключително чиста хранителна добавка, без странични ефекти, подходяща за по време на бременност и кърмене.