От 1916 Salus произвежда здравословни капки, тоници и чай. Ото Грайтер, 90-годишният син на основателя, управлява компанията в продължение на 70 години и изгражда водещ средно-голям производител на природни лекарства в Германия.
Лекар и д-р по медицина, Ото Greither е страдал от тежка болест в продължение на много години – докато, с познанията си като натуралист, намера свой начин да си помогне. През 1916г. неговото „Salus лечение“ е основоположният камък на цялостна здрава система, основана на силата на природата.
block-greither
Управителите д-р Флориан Блок и Ото Greither пред бюста на д-р Ото Greither, основател на компанията, и съпругата му Теа.
Здраве и благополучие от природата
Името Salus произлиза от Римската богиня на здравето и благополучието – д-р Ото Greither мисли първо за благосъстоянието на хората. Тази концепция не се е променила през 100-годишната история на компанията: здравето е на първо място. Въз основа на силата на природата Salus предлага широка гама от тоници, чайове, капки и еликсири, съдържащи само внимателно подбрани лечебни растения и съставки според тяхната усвоимост и ефективност.
След като успява да помогне сам на себе си, д-р Ото Greither започва да пътува изключително много като лекар и изследовател, като също така води много лекции по темата. На снимката е с жена си, сина си Ото и семеен приятел.
Успешен семеен бизнес
greither-salus-kur
Синът на основателя управлява компанията в продължение на 70 години: Ото Greither е горд от факта, че успява да изгради успешен международен бизнес с високи стандарти по отношение на опазване на околната среда, приема като отговорност да продължи по този път. Наскоро д-р Флориан Блок, женен за внучката на Ото Greither – Катрин Greither-Block, се присъединява към компанията, за да го подкрепи като управител. Заедно с повече от 300 служители, те ще празнуват годишнината на компанията като за първи път ще открехнат „портите на фабриката“, за ден на отворените врати на 23 юли 2016 г., за клиенти, съседи, роднини и приятели.
За Salus
С повече от 300 служители и годишен обем на продажбите от 100 милиона евро, групата Salus е един от немските лидери на пазара в сектора на здравословни храни. Като един от малкото производители на натурални добавки в Европа, Salus обхваща по-голямата част от процеса на производство – от засяване и прибиране на реколтата до производство и бутилиране. По този начин, Salus покрива най-високите фармацевтични стандарти за качество за лекарства както и стандартите за биологично качество на храните. Основната част от суровините са най-вече от сертифицирано биологично земеделие. Salus взема решение напълно да се откаже от използването на консерванти и изкуствени или природно-идентични аромати. От 1991 Salus започва и изнесено отглеждане на лечебни растения в Чили, тъй като водата, въздуха и почвата все още не са замърсени от вредни вещества, изкуствени торове, пестициди и хербициди.
Групата Salus се състои от три отделни компании SALUS Haus, Schoenenberger и SALUS Pharma. И трите компании имат десетилетия опит в областта на природните средства. Salus е основана още през 1916 г. в Мюнхен от д-р Ото Greither и е успешно управлявана от сина на основателя, Ото Greither от 1945 г. Насам. Днес продуктите на Salus се изнасят в повече от 60 страни по целия свят. Най-популярните продукти на групата Salus са Floradix Билкова Кръв – билково-плодов еликсир с желязо и растителните сокове от пресни билки Schoenenberger.