Floradix Билковo-плодов еликсир с ЖЕЛЯЗО за ДЕЦА

Билково-плодов еликсир с желязо, 250мл

Препоръчителна цена: 28.49 лв

  • при повишена нужда от желязо
  • за периода на развитие на малките деца, пубертета
  • при небалансирано хранене
  • при деца занимаващи се активно със спорт
  • при отпадналост, умора, липса на тонус 

Обща информация

Хранителна добавка за деца

Течно желязо, в комбинация с витамини от групата В и витамин С и плодово-малинов вкус. 

Билково-плодов еликсир в помощ при чуство за умора и в подкрепа на нормалното когнитивно развитие.
Хранителната добавка е създадена за нормалното когнитивно развитие на децата.
Възможно е, в периодите на растеж, децата и юношите да иматповишени нужди от желязо. Придружаващите симптоми в тези периоди са умора, намалено внимание и занижен тонус. Също така при повишена умствена работа, желязото подпомага нормалното когнитивно развитие. 

Желязото допринася за нормалните когнитиви функции, сред които концентрация,памет и езикови умения. 

Floradix Билково-плодов еликсир с ЖЕЛЯЗО за ДЕЦА не съдържа консерванти или оцветители и е без алкохол, глутен и лактоза. Подходящ е за вегетарианци и веган. 

Тази опаковка съдържа 12-25 дневни дози, в зависимост от предписания начин на употреба. 

 

Какво количество като добавка да приемаме?

Билково-плодов еликсир с желязо за деца е с прецизни дневни дози за различни възрастови групи, както и за момичета и момчета. 

Начин на употреба/Дневна доза

Важно при употреба

След отваряне продуктът се съхранява задължително в хладилник, тъй като поради естествените съставки, плодовите сокове и липсата на консерванти, на топло място сиропът ферментира. Използва се в рамките на 4 седмици.
Не пийте директно от шишето. Използвайте мерителната капачка, за да избегнете внасянето на бактерии, които могат да доведат до ферментация.

Не превишавайте препоръчителната дневна доза.

Начин на употрeба:

Деца от 3-6год. – 10мл, веднъж дневно.
Деца от 7-9год. – 15мл, веднъж дневно.
Момчета от 10-12год. – 17,5мл, веднъж дневно
Момичета от 10-12год. – 20мл веднъж дневно
Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
За добро усвояване на продукта да се избягва употребата на танини-съдържащи продукти едновременно с приема на Floradix Билково-плодов еликсир с желязо за деца.
Хранителните добавки не бива да се използват като заместител на балансираното и разнообразно хранене.

Показания за употреба

Препоръки за прием:

В случай на чувство на умора и за подкрепа на нормалното интелектуално развитие.
Floradix Билково-плодов еликсир с ЖЕЛЯЗО за ДЕЦА може да помогне при железен дефицит. 
Хранителна добавка, подходяща при небалансирано хранене, деца занимаващи се активно със спорт, подрастващи, деца, родени преждевременно с железен дефицит. 

За кого е подходящ Floradix Билково-плодов еликсир с ЖЕЛЯЗО за ДЕЦА?

Хранителна добавка, специално разработена, подходяща за деца над 3-годишна възраст.
Floradix Билково-плодов еликсир с ЖЕЛЯЗО за ДЕЦА е продукт без консерванти, без оцветители, без лактоза, без глутен. 

Състав

Съдържание:

Воден билков екстракт (62%) от: Листа от спанак, овесена трева, шипка обвивки, плодове от морски зърнастец, ябълки, лимонова върбинка листa, моркови, цвят на хибискус. Сироп от агаве, вода, концентрат на сок от малини (6%), естествен аромат на малина, концентрат на сок от ацерола (1,2 %), железен глюконат, стабилизатор гума от рожкови семена, оцветяваща храна (концентрат от морков, ябълка и касис), ниацин (никотинамид), естествен аромат на ванилия, тиамин хидрохлорид (витамин В1), натриев рибофлавин 5’-фосфат (витамин В2), витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид), витамин В12 (метилкобаламин).

Какво НЕ съдържа Floradix Билкова Кръв?

Floradix Билково-плодов еликсир с желязо за деца не съдържа изкуствени консерванти, втвърдители, овкусители, оцветители, алкохол, ядки, лактоза, млечни продукти, животински продукти.

Принципи на действие

Специфично на този продукт е съчетаването на плодови сокове с билкови извлеци, които подпомагат храносмилателната система и така гарантират максималното усвояване на желязото.

Всички съставки са съобразени да бъдят подходящи за деца. Продуктът е с приятен плодово-малинов вкус, който лесно се харесва на децата.

Друго предимство на Floradix Билково-плодов еликсир с ЖЕЛЯЗО за ДЕЦА е течната му форма – по този начин не натоварва храносмилането и спомага по-лесното усвояване на полезните вещества. Това също така позволява в продукта да не се използват сгъстители и втвърдители. Концентратите и извлеците са в естествената си течна форма.

Взаимодействия/Странични ефекти

Взаимодействие на желязото с храните:

Важно при приема на желязо като хранителна добавка е ефективността на неговото усвояване. Важно е да се имат предвид основните вещества, които помагат и тези които възпрепятстват усвояването му?

Вещества, които съдействат за усвояването на желязото са аминокиселините, протеините, плодовите киселини и витамин С. Подходящ за комбиниране Билково-плодов еликсир с желязо за деца е с чаша прясно изцеден плодов сок. Така, освен че ще подпомогнете усвояването на желязото, ще дадете на детето още натурални витамини. 

Вещества, които възпрепятстват усвояването на желязото: танини, витамин Е, калций. Храните, които трябва да избягвате при прием на желязо са: черен шоколад, черен/зелен чай, танини-съдържащи продукти. Също така млечните продукти, поради съдържанието на калций и витамин Е, както и мултивитаминни комплекси, съдържащи витамин Е. Да се избягват тези храни означава да не се приемат заедно с добавка на желязо. Нужно е да оставите поне 2 часа прозорец между приема на хранителната добавка с желязо и съответната храна.