Floradix Калций

Минерална напитка, 250мл

Препоръчителна цена: 21.95 лв

  • калциев глюконат
  • калциев лактат
  • плодови концентрати
  • билкови извлеци

Обща информация

 

Floradix Калций е минерална напитка със семпла формула и висока ефективност. Комбинацията на две калциеви соли с растителни компоненти прави продукта лесно усвоим и лесно поносим. С приятен сладък вкус, Floradix Калций лесно може да се използва и от деца.

Начин на употреба/Дневна доза

 

Важно при употреба

След отваряне продуктът се съхранява задължително в хладилник, тъй като поради естествените съставки, плодовите сокове и липсата на консерванти, на топло място сиропът ферментира. Използва се в рамките на 4 седмици.
Не пийте директно от шишето. Използвайте мерителната капачка, за да избегнете внасянето на бактерии, които могат да доведат до ферментация.

Не превишавайте препоръчителната дневна доза.

Начин на употрeба:

По 10мл два пъти дневно, препоръчително сутрин и вечер преди основните хранения.
Деца от 3-12год. – 10мл, веднъж дневно.
Над 12год. – 20мл на ден (два пъти дневно по 10мл на гладно)
Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Хранителните добавки не бива да се използват като заместител на балансираното и разнообразно хранене.

Показания за употреба

 

Препоръки за прием:

Калцият е основен минерал необходим за запазване нормалното състояние на костите и зъбите. Калцият още допринася за нормалната функция на мускулите, нормалното кръвосъсирване и пренасяне на нервни импулси, нормалната функция на храносмилателните ензими.
Плодовите сокове и течната форма го правят вкусен и лесоусвоим.

За кого е подходящ Floradix Калций?

Floradix Калций е чудесна добавка за всеки с дефицит на калций. Много подходящ за спортисти и активно спортуващи, както и за подрастващи. За всички с проблемна плътност на костите. Калцият още играе важна роля за кръвосъсирването, нервната стимулация, сърдечната дейност. Калцият като елемент много често се използва и за справяне с алергии особено при децата. Калцият е основен елемент и в балансираното хранене на всяка бременна и/или кърмеща жена. Много важен по време на кърменето за да се запази здравето на костната система и зъбите на майката. Калцият е много подходящ и за хора в напреднала възраст, както и за жени след менопауза.

Състав

 

Какво съдържа Floradix Калций?

В билково-плодовата формула на Floradix Калций са добавени билкови извлеци за подсилване на стомаха и храносмилането, с цел максимално усвояване на минерала. Концентратите на плодови сокове – плодовите киселини, улесняват допълнително усвояването на калция.
Floradix Калций съдържа две калциеви соли за максимално насищане.

Съставки:

Воден билков екстракт(54%) от: морков(Daucus carota), каркаде (Hibiscus sabdariffa), шипка(Rosa canina), листа спанак(Spinacia oleracea) Концентрати от плодови сокове (34%) от: круша, портокал,вода, грозде, манго, рожков, ябълка, лимон. Калциев глюконат Калциев лактат Сгъстител:рожково брашно Натурални аромати

За 100ml

За 20ml

За 10ml

енергия

130kcal

26kcal

13kcal

протеини

<1g

<0.4g

<0.2g

въглехидрати

33g

6.7g

3.3g

мазнини

<1g

<0.4g

<0.2g

КАЛЦИЙ

  200mg

100mg

Какво НЕ съдържа Floradix Калций?

Floradix Калций не съдържа изкуствени подсладители, добавена захар, химически консерванти, втвърдители, овкусители, оцветители, алкохол, ядки, лактоза, млечни продукти, животински продукти, мая, глутен.

Принципи на действие

 

Уникалното на този продукт е съчетаването на плодови сокове с билкови извлеци, които стимулират храносмилането и така гарантират максималното усвояване накалция.

Floradix Калций е сравнително семпла формула, която разчита на точната комбинация за максимална ефективност. В билково-плодовата формула на Floradix Калций са добавени билкови извлеци за подсилване на стомаха и храносмилането, с цел максимално усвояване на минерала. Концентратите на плодови сокове – плодовите киселини, улесняват допълнително усвояването на калция.

Floradix Калций съдържа две калциеви соли, вече разтворени, което значително улеснява резорбирането им. Калциев глюконат и калциев лактат са две от високоусвоимите калциеви соли. По този начин се получава максимално насищане на организма.

Течната форма на добавката не натоварва стомаха, не изисква храносмилане. Течната форма способства и за по-бързото усвояване на веществата.

Взаимодействия/Странични ефекти

 

За добро усвояване да се избягва употребата на съдържащи желязо или кофеин продукти едновременно с приема на Floradix Калций – могат да намалят усвояването на калция.
Завишената консумация на натрий и захар, както и киселинни храни също пречи на оптималното усвояване на калция.
Floradix Калций може да намали дъйствието на антибиотици при паралелен прием.

Хранителните добавки не бива да се използват като заместител на балансираното и разнообразно хранене.

Храните, които трябва да избягвате при прием на калций са: кафе, храни с високо съдържание на натрий и захар, киселинно-образуващи храни. Кофеинът сам по себе си стимулира кръвообръщението и би съдействал за тонизиране на тялото и усвояване на витамините, но превентира усвояването на калций. Високите нива на натрий, предизвикват засилено изхвърляне на калций с урината. Повишената консумация на захар често води до повишено съдържание на калций в кръвта за сметка на това в костите и зъбите.

Газираните безалкохолни напитки освен богати на захар и подсладители съдържат също и фосфорна киселина, която увеличава нормалните нужди от калций и магнезий в тялото.

Всички храни, които са по-киселинни за организма – рафинирани храни, месо, млечни, консервирани храни. Естествен процес е опита на тялото да алкализира прекалено киселата среда създадена в тялото, което прави извличайки калций от костите и зъбите.

Ако не желаете да се откажете от някои от храните, които понижават усвояването на калций и/или приемате по необходимост добавки с желязо, оставете поне 2 часа прозорец между приема на Floradix Калций и съответната храна/добавка.