Floradix Магнезий

Минерална напитка, 250мл

Препоръчителна цена: 26.09 лв

  • магнезиев глюконат
  • магнезиев цитрат
  • билкови извлеци
  • плодови сокове

Обща информация

Floradix Магнезий – минерална напитка е течна формула с две магнезиеви соли за максимално насищане.

Магнезият е един от на-важните минерали в тялото, необходим за повече от 300 биохимични процеса. Магнезият допринася за нормалната функция на мускулите, нервите. Допринася за нормалното състояние на костите като взаимодейства с калция. Плодовите киселини, съдържащи се в концентратите на плодови сокове спомагат за по-лесното усвояване на магнезия.

Начин на употреба/Дневна доза

Важно при употреба

След отваряне продуктът се съхранява задължително в хладилник, тъй като поради естествените съставки, плодовите сокове и липсата на консерванти, на топло място сиропът ферментира. Използва се в рамките на 4 седмици.
Не пийте директно от шишето. Използвайте мерителната капачка, за да избегнете внасянето на бактерии, които могат да доведат до ферментация.

Не превишавайте препоръчителната дневна доза.

Начин на употрeба:

По 10мл два пъти дневно, препоръчително сутрин и вечер на гладно.
Деца от 3-12год. – 10мл, веднъж дневно.
Над 12год. – 20мл (два пъти дневно по 10мл)
За краткосрочно запълване на магнезиев дефицит, може да се приема двойна доза – 40мл дневно

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Хранителните добавки не бива да се използват като заместител на балансираното и разнообразно хранене.

Показания за употреба

Препоръки за прием:

Магнезият е един от основните минерали. Важен е за здравето на човек. Често свързван със здравето на костите в комбинация с калция, магнезият участва и в редица други процеси.
Една от важните роли на магнезият е свържана с мускулната тъкан. Магнезият има свойството да отпуска мускулите, чест симптом за недостиг на минерала са мускулните схващания и крампи. В този смисъл магнезият е важен и за здравето на сърцето (изцяло муслулна тъкан). Магнезият също така е съдоразширяващ.
Магнезият е наричан още ензимен „ключ“, което го прави изключително важен за функционирането на тялото и усвояването на веществата от храната.

За кого е подходящ Floradix Магнезий?

Floradix Магнезий е подходящ за спортисти и активно спортуващи; за всеки изложен на физически и/или психически стрес.
Floradix Магнезий е изключително подходящ по време на бременност и кърмене.

Състав

Какво съдържа Floradix Магнезий?

Формула на Floradix Магнезий е една от най-семплите от всички билкови еликсири: две магнезиеви соли за максимално насищане, комбинирани с плодови киселини за по-добро усвояване и билкови извлеци за подпомагане на храносмилането.

Съставки:

Концентрати от плодови сокове: вода, портокал, манго, грозде, рожков, ябълка, лимон, фруктоза, магнезиев глюконат, магнезиев цитрат, стабилизатор: рожково брашно, натурални аромати.

За 100мл

За 40мл

За 20мл

енергия

485 kcal

194 kcal

97 kcal

протеини

<1g

<0.4g

<0.2g

въглехидрати

28.5g

11.4g

5.7g

мазнини

<1g

<0.4g

<0.2g

МАГНЕЗИЙ

500mg

250mg

Какво НЕ съдържа Floradix Магнезий?

Floradix Билкова Кръв не съдържа химически консерванти, втвърдители, овкусители, оцветители, алкохол, ядки, лактоза, млечни продукти, животински продукти, мая, глутен.

Принципи на действие

Уникалното на този продукт е съчетаването на плодови сокове с билкови извлеци, които стимулират храносмилането и така гарантират максималното усвояване на магнезия.

Две магнезиеви соли: магнезиев глюконат и магнезиев цитрат за максимално насищане на минерала. Комбинация с плодови сокове, плодовите киселини улесняват усвояването на минерала. Билкови извлеци за подпомагане на храносмилането за по-висока ефективност на продукта.

Ценно качество на Floradix Магнезий е течната му форма – не натоварва храносмилането и съдейства за по-лесното усвояване на добавката.

Предимство е фактът, че магнезиевите соли са вече разтворени – оптималният начин за усвояване на минералите.

Простата формула на продукта в комбинация със растителните компоненти го правят високо ефективен, лесен за употреба с отлична поносимост.

Взаимодействия/Странични ефекти

Магнезият е добре съвместим с калций, но усвояването му възпрепядства до някъде приема на желязо. Добре е ако приемате желязна добавка да оставите поне 2 часа прозорец между приема на добавките за максималната им ефективност.

Имайте предвид, че магнеият действа съдоразширяващо.