Floradix Здрави Стави

Течна формула калций, магнезий, цинк и витамин D, 250мл

Препоръчителна цена: 25.99 лв

  • калций
  • магнезий
  • цинк
  • витамин D
  • билки и плодове

Обща информация

 

Floradix Здрави Стави е течна формула калций, магнезий, цинк и витамин Д.

Съдържа билкови екстракти и концентрати от плодови сокове. Комбинация от двата основни за костите минерала – калций и магнезий, плюс необходимите за усвояването им в тялото цинк и витамин D. Всички тези вещества са вече разтворени в течната форма на Floradix Здрави Стави, което ги прави лесноусвоими.

Начин на употреба/Дневна доза

 

Важно при употреба

След отваряне продуктът се съхранява задължително в хладилник, тъй като поради естествените съставки, плодовите сокове и липсата на консерванти, на топло място сиропът ферментира. Използва се в рамките на 4 седмици.
Не пийте директно от шишето. Използвайте мерителната капачка, за да избегнете внасянето на бактерии, които могат да доведат до ферментация.

Не превишавайте препоръчителната дневна доза.

Начин на употрeба:

По 10мл два пъти дневно, препоръчително сутрин и вечер преди основните хранения.
Деца от 3-5год. – 5ml, 3 пъти дневно.
Деца от 5-12год. – 10ml, 2 пъти дневно.
Възрастни и деца над 12год – 20ml 2 пъти дневно

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Хранителните добавки не бива да се използват като заместител на балансираното и разнообразно хранене.

Показания за употреба

 

Препоръки за прием:

Калцият и магнезият са основни минерали за здравата костна система и зъбите. Важни както в процеса на изграждане на костната система така и през целия живот. За да бъдат усвоени в организма обаче е задължителен витамин D( за метаболизма на калция) и също така цинк за максимална ефективност. Както всички клетки в тялото така и тези на костната система постоянно се подменят с нови. Всеки от нас се сдобива с „чисто нова костна система“ за период от 7години.

За кого е подходящ Floradix Здрави Стави?

Floradix Здрави Стави е изключително подходящ за всеки с проблеми с костната плътност. За спортисти и активно спортуващи – за да посрещне нуждите от минерали и по-голямото натоварване на костната система.

Floradix Здрави Стави е подходящ за подрастващи, както и за хора в напреднала възраст, за всеки с недобър баланс на тези вещества в хранителния си режим. Продуктът е подходящ и за вегетарианци.

Floradix Здрави Стави е подходящ и за жени по време на бременност и кърмене.

Състав

 

Какво съдържа Floradix Здрави Стави?

В билково-плодовата формула наFloradix Здрави Стави са комбинирани двата основни минерала за здравето на костите и зъбите – калций и магнезий заедно с витамин D и цинк.
Концентрати на плодови сокове и билкови извлеци подпомагат храносмилането и усвояването на продукта.

Съставки:

Воден билков екстракт (50%) от: каркаде цветове (Hibiscus sabdariffa); лайка цветове (Matricaria recutita); копър (Foeniculum vulgare); спанак листа (Spinacia oleracea). Фруктоза; Смес от концентрати от плодови сокове (12%) от: портокал, вода, манго, грозде, рожков, ябълка, лимон; Магнезиев глюконат; Калциев глюконат; Магнезиев цитрат; Калциев лактат, Сгъстител: рожково брашно, цинков цитрат, естествени аромати, витамин D (като холекалциферол)

За 100ml

За 40ml За 20ml

За 15ml

енергия

120kcal

48kcal 24kcal

18kcal

протеини

<1g

<0.4g <0.2g

<0.15g

въглехидрати

29g

11.6g 5.8g

4.35g

мазнини

<1g

<0.4g <0.2g

<0.15g

Витамин D

17µg

6.8µg

3.4µg

2.55µg

калций

515mg

206mg

103mg

77.25mg

магнезий

1120mg

248mg 224mg

168mg

цинк

11.7mg

4.68mg 2.34mg

1.75mg

Какво НЕ съдържа Floradix Здрави Стави?

Floradix Билкова Кръв не съдържа изкуствени подсладители, добавена захар, химически консерванти, втвърдители, овкусители, оцветители, алкохол, ядки, лактоза, млечни продукти, животински продукти, глутен.

Принципи на действие

 

Уникалното на този продукт е съчетаването на плодови сокове с билкови извлеци, които стимулират храносмилането и така гарантират максималното усвояване на минералите.

Калцият и магнезият съдействат за нормалното здраве на костите и зъбите. В продукта те са представени с по две соли за максимално насищане на организма. Вече разтворени, те се усвояват много по-лесно и бързо в организма. Калцията и магнезият са минерали, които са съвместими.

Floraidx Здрави Стави съдържа също витамин D – важен за усвояването на калция в тялото.
Цинкът съдейства за здрава костна система и зъби.
Тази комбинация от 4 основни елемента подпомага качественото усвояване на калция, складирането му в костната система за сметка на отлагането му в кръвта, сърцето и бъбреците.
Концентратите от плодови сокове давата плодови киселини, които съдействат за усвояването на минералите.
Билковите водни извлеци се грижат за здравето на храносмилането.

Взаимодействия/Странични ефекти

 

За да не възпрепядствате усвояването на минералите избягвайте храни със съдържание на кофеин, газирани напитки, висока консумация на захар и сол, храни по-киселинни за тялото.

Ако приемате железни добавки, оставете 2ч. времеви прозорец между Floradix Здрави Стави и желязната добавка за максимално усвояване.