Floradix Мултивитамин

Енергия от природата, 250мл

Препоръчителна цена: 29.69 лв

  • 8 основни витамина
  • морски зърнастец
  • семена от кола
  • имуностимулант
  • билки и плодове

Обща информация

Енергия от природата – добър за Вас, добър за Вашето семейство

Лесно усвоим за тялото, Floradix Мултивитамин е направен от прецизно селектирани пресни билки, между които морски зърнастец, както и вкусна комбинация от концентрати на плодови сокове.
Floradix Мултивитамин е чудесен избор за балансиран прием на витамини. Подходящ през пролетния сезон против пролетна умора. Качествата му на имуностимулант го правят предпочитан и през есента и зимата. Също чудесен избор при забързаното ежедневие и небалнасирано хранене, както и през зимните месеци, по-бедни на свежи плодове и зеленчуци.

Начин на употреба/Дневна доза

Важно при употреба

След отваряне продуктът се съхранява задължително в хладилник, тъй като поради естествените съставки, плодовите сокове и липсата на консерванти, на топло място сиропът ферментира. Използва се в рамките на 4 седмици.
Не пийте директно от шишето. Използвайте мерителната капачка, за да избегнете внасянето на бактерии, които могат да доведат до ферментация.

Не превишавайте препоръчителната дневна доза.

Начин на употрeба:

По 10мл дневно, препоръчително сутрин на гладно.
Деца от 6-12год. – 5мл, веднъж дневно.
Над 12год. – 10мл веднъж дневно

Хранителните добавки не бива да се използват като заместител на балансираното и разнообразно хранене.

Показания за употреба

Препоръки за прием:

От съвсем ранна възраст до старини, витамините са градивните елементи за добро здраве, спомагат да осигурим правилното функциониране на жизнените органи, като в същото време са пряко свързани с цялостния тонус и виталност на организма. В наши дни обаче, поради забързания начин на живот и това, че много хора не успяват да се хранят балансирано, широко известен факт е, че повечето от нас не получават задоволителни дневни дози от витамини.
Вземан само веднъж дневно, Floradix Мултивитамин може да помогне за възстановяване баланса на тялото като с един вкусен прием доставя на организма не по-малко от 8 жизненоважни витамина.

За кого е подходящ Floradix Мултивитамин?

Хора от всяка възраст (над 6г) могат да се възползват от ползите на Floradix Мултивитамин, но той е изключително препоръчителен за тези, чийто организъм има завишени нужди от витамини. В това число са атлети, хора, които се възстановяват от боледуване, хора на диети, чийто режим може да ги лишава от добре балансиран прием на хранителни вещества. В допълнение, ние всички сме изложени на замърсяване, стрес, последиците от алкохол и цигари – неща, които изчерпват запасите от витамини и минерали на тялото. Много деца и подрастващи ядат прекалено много „неправилна“ храна, докато пък по-възрастните хора често не ядат достатъчно от „правилната“ храна, така че всички те също могат да се облагодетелстват от ползите на Floradix Мултивитамин.

Състав

Какво съдържа Floradix Мултивитамин?

В допълнение към витамините, Floradix Мултивитамин съдържа също грижливо подбрани билки като морски зърнастец, спанак, които спомагат за запазването на здраво храносмилане и подпомагат имунната система. Кафяви морски водорасли, които доставят микро елементи (като йод) и семена от кола – с естествено съдържание на кофеин, които увеличават усвояването на витамините и тонизират тялото.

Съставки:

воден билков извлек (34%) от: семена от дървото кола, корен морков, плодове морски зърнастец, листа спанак, кафяви морски водорасли келп, пшеничен зародиш
концентрат от плодови сокове (31%): портокали, екстракт от рожков, гуава, маракуя, кайсия,лимон, ябълка
Вода,
фруктоза, воден извлек от мая, гуарково брашно/ксантан, натурални аромати,
витамин С (аскорбинова киселина), никотинамид, витамин Е (D-алфа токоферол ацетат), витамин А (ретинол палмитат), витамин D (холекалциферол), витамин В1 (тиаминхлорид хидрохлорид), витамин В2 (рибофлавин-фосфат, натриева сол), витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид).

 

За 100мл

За 10мл

За 5мл

енергия

110 kcal

11 kcal

5.5 kcal

протеини

<0.1g

<0.1g

<0.1g

въглехидрати

22g

2.2g

1.1g

мазнини

<1g

<0.1g

<0.1g

Какво НЕ съдържа Floradix Мултивитамин?

Floradix Мултивитамин не съдържа химически консерванти, втвърдители, овкусители, оцветители, алкохол, ядки, лактоза, млечни продукти, животински продукти, глутен.

Принципи на действие

Уникалното на този продукт е съчетаването на плодови сокове с билкови извлеци, които стимулират храносмилането и така гарантират максималното усвояване на витамините.

Floradix Мултивитамин е формула със синергично действие. Осемте основни витамина са в комбинация с плодови сокове и билкови извлеци, която комбинация е имуностимулант за тялото.

Витамин А

Основен за растежа, здравето на очите и кожата – също важен антиоксидант и съставен елемент на имунната система.

Витамин B1

Помага за извличане на енергия от храната, като същевременно поддържа нервната и храносмилателната система.

Витамин B2

Осигурява освобождаването на енергия от храната и помага за растежа и регенерирането на телесните тъкани. Важен за здрава коса, очи и нокти, участва във формирането на антитела.

Ниацин

Съдейства за трансформирането на храната в енергия, като същевременно се грижи за здравето на кожата и добрата мозъчна дейност.

Витамин B6

Важен за здрава кожа, нерви и мускули. Подпомага производството на антитела и хормони.

Витамин С

Важен антиоксидантен витамин, който помага за усвояването на желязото и подкрепя защитните сили на организма.

Витамин D

Необходим за усвояването на калция. Той на свой ред е необходим за здрави кости и зъби, както и за оптималното функциониране на мускулите и нервите.

Витамин Е

Основен антиоксидант – защитава клетките на тъканите и запазва кожата здрава. Витамин Е също спомага тялото в използването на кислорода, като с това благоприятства кръвта и кръвоносните съдове.

Семената от кола са с естествено съдържание на кофеин, който съдейства за по-доброто усвояване на витамините, засилва метаболизма и кръвообръщението, тонизира тялото.

Билката морски зърнастец в комбинация с витамин С подпомага нормалната функция на имунната система.

Билковите извлеци съдействат за нормалното храносмилане.

Плодовите концентрати са източник на витамини, минерали и приятния сладък, плодов вкус на Floradix Мултивитамин.

Друго много ценно качество на Floradix Мултивитамин е течната й форма – това практически не натоварва храносмилането, витамините се усвояват много по-лесно от организма, по-бързо достигат до кръвта, а от там и до всички органи и системи.

Взаимодействия/Странични ефекти

Floradix Мултивитамин е добре да се приема на гладно за максимално усвояване на витамините.

Съобразете дневните дози, ако приемате друг вид мултивитаминна добавка.

Floradix Мултивитамин съдържа кофеин (естествено съдържим в семената кола), поради което не е препоръчително да се приема от деца под 6г възраст.

За бременни и кърмещи жени – добре е да се консултират с лекар преди използване на добавката.