Floradix Alpenkraft

Билков еликсир с билки, мед и малцов екстракт, 250мл

Препоръчителна цена: 26.09 лв

  • билки
  • етерични масла
  • мед
  • малцов екстракт

Обща информация

“Alpenkraft” преведено би означавало „Алпийска сила“.
Floradix Alpenkraft – комбинация от билки в помощ при грижата за гърлото. Съдържа екстракти и дестилати от мащерка, анасон, копър и съставки като евкалиптово масло – препоръчително е също за певци и говорители, хора в директен контакт с цигарен дим, прах, индустриални газове.

Начин на употреба/Дневна доза

Важно при употреба

След отваряне продуктът се съхранява задължително в хладилник, тъй като поради естествените съставки, плодовите сокове и липсата на консерванти, на топло място сиропът ферментира. Използва се в рамките на 4 седмици.
Не пийте директно от шишето. Използвайте мерителната капачка, за да избегнете внасянето на бактерии, които могат да доведат до ферментация.

Не превишавайте препоръчителната дневна доза.

Начин на употрeба:

Този продукт е препоръчително да се взема, като се задържи за известно време в устната кухина, преди преглъщане. По този начин се убиват микробите в устата, създава се фин предпазен филм в устната кухина и се освобождават етеричните масла.

Възрастни и деца над 6год. – 10мл 3 до 5 пъти дневно.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Хранителните добавки не бива да се използват като заместител на балансираното и разнообразно хранене.

Показания за употреба

Препоръки за прием:

Floradix Alpenkraft комбинира доказани във времето билки за успокояване на гърлото, дихателните пътища. Един от продуктите, който се използва за кратко време при необходимост, не е нужен курс от 2-3 месеца. Препоръчително е да се взема на малки дози няколко пъти на ден. За максимален ефект задръжте количеството Alpenkraft в устата си преди да преглътнете. По този начин ще „дезинфекцирате“ устната кухина и ще позволите да се освободят етеричните масла. Преглътнете бавно за да позволите на продукта да премине по гърлото Ви.

За кого е подходящ Floradix Alpenkraft?

Floradix Alpenkraft е билков еликсир с грижа за гърлото и дихателните пътища. Успокоява гърлото, белите дробове, може да помогне и при кашлица. Подходящ е при настинки, при суха и влажна кашлица.
Много подходящ продукт за професионални говорители и певци, хора изложени на цигарен и/или индустриален дим.

.

Състав

Какво съдържа Floradix Alpenkraft?

Floradix Alpenkraft е билков еликсир с мед и малцов ектракт за успокояване на гърлото. Комбинация от глижливо подбрани билки за успокояване на дихателните пътища и белите дробове. Мед и малцов екстракт за подсилване на ефекта.

Съставки:

Воден екстракт и дестилат (33,4%) от: мащерка (Thymus vulgaris), лайка цветове (Matricaria recutita), анасон плодове (Pimpinella anisum), ким плодове (Carum carvi), копър плодове (Foeniculum vulgare), хмел шишарки (Humulus lupulus) Захароза; Мед (29%); Малцов екстракт от ечемик (3,1%); Екстракт от борови връхчета на джудже планински бор (Pinus mugo); Екстракт от женско биле коерн (Glycyrrhiza glabra); Сгъстител: натриев алгинат; масло от борови връхчета на джудже планински бор (Pinus mugo); масло от звезден анасон (Illicium verum); масло от копър (Foeniculum vulgare); масло от лимон (Citrus limon); евкалиптово масло (Eucalyptus globulus); масло мента (Mentha x piperita).

  За 30ml За 40ml За 50ml За 100ml
енергия 89kcal 0 kcal 149kcal 298 kcal
протеини <0.5g <0,5 g <0.5g <0,5g
въглехидрати 22g 0 g 37g 74g
мазнини <0.5g <0.5g <0.5g <0.5g

Какво НЕ съдържа Floradix Alpenkraft?

Floradix Alpenkraft не съдържа химически консерванти, втвърдители, овкусители, оцветители, ядки, лактоза, млечни продукти, животински продукти.

Принципи на действие

Уникалното на този продукт е съчетаването на грижливо подбрани билкови екстракти и етерични масла в комбинация с мед и ечемичен малц в течна форма за бързо действие.
Използваните билкови екстракти: мащерка, лайка, анасон, ким, копър, хмел са доказали свойствата си да успокояват дихателните пътища. С антибактериалните си свойства „дизенфекцират“ устната кухина и гърлото.
Етеричните масла много бързо повлияват сухата кашлица, като въздействат директно върху мозъка.
При влажна кашлица Floradix Alpenkraft има способността да разбива секрета в белите дробове. Билковият еликсир не е отхрачващ продукт, не предизвиква позиви за кашлица, но раздробявайки секрета в белите дробове, значително улеснява изхвърлянето му.
Floradix Alpenkraft създава защитен филм в устната кухина, добре е да се изчака след използване на продукта да не се пие/яде веднага след употрбата на Floradix Alpenkraft.

Взаимодействия/Странични ефекти

Да не се превишава препоръчителната дневна доза, поради наличието на етерични масла.
Продуктът може добре да се комбинира с отхрачващ такъв за комплексна грижа при влажна кашлица.