Floradix Kindervital

Билково-плодов еликсир – мултивитамин за деца, 250мл

Препоръчителна цена: 26.09 лв

  • 9 основни витамина
  • калций
  • ечемичен малц
  • билкови водни екстракти
  • плодови соковеве

Обща информация

 

Floradix Kindervital – мултивитамин за деца с калций.

Подсилващо средство от плодове, билки, малц и 9 витамина – богато на калций, витамини и минерали – идеална хранителна добавка за деца. Подпомага растежа на децата. Възбужда апетита, укрепва организма, влияе благоприятно на умствената и физическа дееспособност. Особено препоръчително при жилищни райони с недостиг на слънце, през зимните месеци и при едностранчиво, бедно на витамини хранене.

Начин на употреба/Дневна доза

 

Важно при употреба

След отваряне продуктът се съхранява задължително в хладилник, тъй като поради естествените съставки, плодовите сокове и липсата на консерванти, на топло място сиропът ферментира. Използва се в рамките на 4 седмици.
Не пийте директно от шишето. Използвайте мерителната капачка, за да избегнете внасянето на бактерии, които могат да доведат до ферментация.

Не превишавайте препоръчителната дневна доза.

Начин на употрeба:

6м – 12м – след консултация с педиатър за определяне дневната доза*
1г – 3г – след консултация с педиатър за определяне дневната доза*
над 3г – 2х10мл на гладно за максимално усвояване

* при съобразена дневна доза, формулата Floradix Kindervital е идеална хранителна добавка за деца – за балансиран прием на витамини и калций

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Показания за употреба

 

Препоръки за прием:

Балансираният прием на калций и витамини е важен в периода на израстване на децата и развитието на организма. Процесът на формиране на костната система и зъбите е най-интензивен през детството(90% от костната система се изгражда в този период). Балансираното хранене при децата в днешно време е трудно постижимо поради многото изкушения около тях от нездравословна храна и безалкохолни напитки. Балансът на калцийй е важен за изграждането на здрава костна система.
Калцият в тялото още участва в процеса на кръвосъсирване, важен за сърдечния мускул, за мускулната контракция, невростимулацията. Калцият е все по-често използван и в борбата с алергии.

За кого е подходящ Floradix Kindervital?

Floradix Kindervital е подходяща хранителна добавка за деца с небалансирано хранене; деца в училищна възраст и като имуностимулант; малки деца при недостиг на калций; подрастващи, при бързото израстване на костната система. Подходящ е още за бременни и особено за кърмещи жени. При недобър баланс на калций по време на кърмене, тялото на майката компенсира качествената кърма, като тегли калций от най-големите депа в организма – костите и зъбите (на майката).
Floradix Kindervital е идеална хранителна добавка за активно спортуващи деца, за да компенсира завишените нужди на витамини и минерали.
Floradix Kindervital е много подходящ и за възрастни хора с дефицит на калций.

Състав

 

Какво съдържа Floradix Kindervital?

В билково-плодовата формула на Floradix Kindervital са добавени билкови извлеци специално селектирани за подсилване на стомаха и храносмилането, съобразени с детската храносмилателна система – анасон, кориандър, лайка. Освен добро храносмилане, за да бъде усвоен калцият е необходим и витамин D. Във формулата на Floradix Kindervital са добавени още 8 витамина за балансиран прием. Не на последно място са плодовите сокове, които дават още витамини, стимулират храносмилането и правят Floradix Kindervital вкусен за децата.
Floradix Kindervital е без добавена захар, подсладен е с кленов сироп и екстракт от ечемичен малц – естествено сладки, използвани като посилващо средство за деца, богати на минерали и ензими.

Съставки:

Воден билков извлек (43,4%) от: моркови, анасон, мокреш кориандър, листа от коприва, спанак, лайка
Концентрат от плодови сокове: круши, портокали, грозде, ацерола, лимони, ябълки, рожков, вода
Кленов сироп, екстракт от ечемичен малц, воден гъст екстракт от шипки(4% витаминС), сгъстител: брашно от рожков, естествени аромати,
калциев лактат, калциев глюконат, витамин С, никотинамид, витамин Е (D-алфа токоферол ацетат), витамин А (ретинол палмитат), витамин D (холекалциферол), витамин В1 (тиаминхлорид хидрохлорид), витамин В2 (рибофлавин-фосфат, натриева сол), витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид), витамин В12 (цианокобаламин).

За 100ml За 20ml За 10ml
енергия 164 kcal 33 kcal 16 kcal
протеини 1.4 g <0.5 g <0.5 g
въглехидрати 39 g 7.8 g 3.9 g
от които захари <0.1 g <0.1 g <0.1 g
мазнини <0.5 g <0.5 g <0.5 g

— от които наситени

29 g 5.8 g 2.9 g
Сол 0.06 g <0.01 g <0.01 g

*Съдържанието на сол се дължи изцяло на естественото съдържание на натрий

Какво НЕ съдържа Floradix Kindervital?

Floradix Kindervital не съдържа изкуствени подсладители, добавена захар, химически консерванти, втвърдители, овкусители, оцветители, алкохол, ядки, лактоза, млечни продукти, животински продукти

Принципи на действие

 

Уникалното на този продукт е съчетаването на плодови сокове с билкови извлеци, които стимулират храносмилането и така гарантират максималното усвояване на активните вещества.

Всички натурални съставки – плодове и билки, са съобразени с детската храносмилателна система. Използвани са билки, които са показани при най-малките деца против колики,а именно анасон и кориандър. Плодовете в детския мултивитамин са ябълка, портокал и грозде.
Калцият е представен с две калциеви соли: калциев глюконат и калциев лактат за максимално насищане на организма. В комбинация с витамин D за ефективно усвояване на калция в организма.

Още 8 витамина: витамин A, витамини от групата B(B1, B2, B3, B6, B12), витамин C, витамин Е.

витамин А – основен витамин за нормално зрение и поддържане на здрава кожа и здрава слизеста мембрана на клетките;
витамин B1 – осигурява нормалното функциониране на нервната система, подпомага процеса на извличане на енергия от храната;
витамин B2 – осигурява освобождаването на енергия от храната и участва в поддържането на червените кръвни телца в норма;
ниацин – намалява чувството на умора и отпадналост, съдейства за поддържане на здрави клетки на кожата и нормално функциониране на психиката;
витамин B6 – важен за поддържане на здрава нервна система, подпомага нормалната функция на имунната система и регулира хормоналната активност;
витамин B12 – необходим за производството на червени кръвни телца, основен за нормалната неврологична и психологична функция;
витамин С – играе роля за защита на ДНК, протеините и липидите от окисляване, помага при усвояването на желязо както и за нормалното функциониране на имунната система;
витамин D – основен витамин за поддържането на здрави кости и зъби, необходим за усвояването на калций, имуностимулиращ ефект;
витамин Е – важна роля за защита на ДНК, протеините и липидите от окисляване.

Този комплекс от 9 витамина гарантира здравословното физическо и психическо израстване на децата.

Друго много ценно качество на Floradix Kindervital е течната му форма – не натоварва храносмилането, полезните вещества и калцият се усвояват много по-лесно от организма, по-бързо достигат до кръвта, а от там и до всички органи и системи.

Кленовият сироп и малцовият екстракт са от значение за подсилващите свойства на продукта, естествено богати на минерали и витамини. Допринасят още за приятния плодов вкус на добавката.

Взаимодействия/Странични ефекти

 

За добро усвояване да се избягва употребата на съдържащи желязо или кофеин продукти едновременно с приема на Floradix Kindervital – могат да намалят усвояването на калция.
Завишената консумация на натрий и захар, както и киселинни храни също пречи на оптималното усвояване на калция.

Floradix Kindervital може да намали дъйствието на антибиотици при паралелен прием.
Хранителните добавки не бива да се използват като заместител на балансираното и разнообразно хранене.

Храните, които трябва да избягвате при прием на калций са: кафе, храни с високо съдържание на натрий и захар, киселинно-образуващи храни. Кофеинът сам по себе си стимулира кръвообръщението и би съдействал за тонизиране на тялото и усвояване на витамините, но превентира усвояването на калций. Високите нива на натрий, предизвикват засилено изхвърляне на калций с урината. Повишената консумация на захар често води до повишено съдържание на калций в кръвта за сметка на това в костите и зъбите.

Газираните безалкохолни напитки освен богати на захар и подсладители съдържат също и фосфорна киселина, която увеличава нормалните нужди от калций и магнезий в тялото.

Всички храни, които са по-киселинни за организма – рафинирани храни, месо, млечни, консервирани храни. Естествен процес е опита на тялото да алкализира прекалено киселата среда създадена в тялото, което прави извличайки калций от костите и зъбите.

Ако не желаете да се откажете от някои от храните, които понижават усвояването на калций и/или приемате по необходимост добавки с желязо, оставете поне 2 часа прозорец между приема на Kindervital и съответната храна/добавка.